How to create the perfect workspace

How to create the perfect workspace

editor: Christiana Athanasiadou
Για τους περισσότερους από εμάς είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε όχι, το γραφείο σε ορίζει, είναι το μέρος που οργανώνεσαι και συνήθως δουλεύεις στον υπολογιστή σου. Πώς μπορεί, όμως, να είναι 100% λειτουργικός και οργανωμένος ο χώρος αυτός;
Για να είναι λειτουργικός θα χρειαστεί να προμηθευτείς τα απαραίτητα goods και σε δεύτερη φάση να βρεις τα μικροπράγματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και την αισθητική σου για να σε συντροφεύουν κάθε μέρα. Εφόσον αυτά τα αντικείμενα είναι όσα θα έχεις μαζί σου καθημερινά, οφείλεις να τα αγαπάς και να σου ταιριάζουν για να συνθέτουν το happy place σου.

Create a place you can live in. Ορισμένα αντικείμενα με το που τα πρωτοδούμε ξέρουμε πως έχουν χαρακτήρα και παραμένουν πρακτικά. Σ'αυτό το blogpost σε συνεργασία με το abnormal concept και εμπνευσμένοι από τη φιλοσοφία πίσω από αυτό το design store, θα μοιραστούμε μαζί σας συμβουλές διακόσμησης και ιδέες για κάθε γραφείο.

The only way to make it happen is to begin today.

it´s really important to make a workspace that inspires you.

Ξεκινώντας αυτήν την οργάνωση γραφείου, τα πιο σημαντικά είναι 3:

  • τα έπιπλα οργάνωσης και χώρου
  • ο φωτισμός
  • τα μικροπράγματα

Οργάνωση και έπιπλα

Είναι σημαντικό να βρίσκεις εύκολα αυτό που ψάχνεις όταν το ψάχνεις και φυσικά το φως να δημιουργεί ένα ζεστό κλίμα στο χώρο σου. Ένα ράφι σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας είναι πολύ χρήσιμο, καθώς μπορεί να χωρέσει αντικείμενα με διαφορετικό μέγεθος και ύψος. [Find it: Symmetical Shelf] Το ίδιο με τα βιβλία, τα τετράδια και τα μικροαντικείμενα ισχύει και για τα περιοδικά ή τα διάφορα έγγραφα, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να προμηθευτούμε πλαστικά καλάθια (τα οποία έγιναν τάση πέρυσι και μάλλον τα είδατε σε πολλά instagram accounts) ή ειδικά έπιπλα. [Δείτε κάποια από τα καλάθια εδώ.]

Ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο είναι το magazine holder, το οποίο αποτελεί και διακοσμητικό αντικείμενο που οργανώνει όσα περιοδικά δε θέλετε να πετάξετε και αγαπάτε πολύ, ενώ παράλληλα προσδίδει στο χώρο χαρακτήρα και το διακοσμεί. [Cotton Rope Magazine Holder].

Όσον αφορά τα ράφια που θα χρειαστούμε για την οργάνωση μας, τα ράφια μπορούν να είναι από διαφορετικά υλικά ή/και να συνδυάσουμε ξύλο με μέταλλο [Wooden Shelf]. Μία διακοσμητική πρόταση για κάθε είδους χώρο είναι η δημιουργία μίας φωλιάς πάνω από το γραφείο με (3,4) ράφια, τα οποία ολοκληρώνουν και πλαισιώνουν το χώρο, γεμίζοντας ωραία τον άδειο τοίχο. Κοντά στη σύνθεση με τα ράφια μπορεί να προστεθεί ένα ρολόι τοίχου. Ενώ, αν έχουμε μεγαλύτερο δωμάτιο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ράφια με ένα έπιπλο-ραφιέρα. Σ'αυτήν την περίπτωση, ο τοίχος μπορεί να διακοσμηθεί με posters, hangers με φυτά και ίσως ένα ράφι σε ανάλογο με τη ραφιέρα ύφος.

Φως και φωτιστικά

Το φωτιστικό του γραφείου μπορεί να είναι πάνω στο γραφείο ή βιδωμένο στον τοίχο, εμείς θα σας προτείναμε να είναι με μαύρο χρώμα ή άσπρο. Επιλέγοντας ένα ουδέτερο χρώμα, θα γίνει χρωματικά ευκολότερη η διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Όσο πιο ουδέτερο είναι το χρώμα τόσο πιο αρμονικά θα δέσουν τα ετερογενή στοιχεία. Εκτός κι αν πρόκειται για επιτραπέζιο φωτιστικό το οποίο είναι Character piece δίνοντας στο χώρο ταυτότητα.

Σε γενικές γραμμές, ο χώρος στον οποίο εργάζεστε πρέπει να είναι πάντα φωτεινός! Γι αυτό καλό θα ήταν να στήσετε το γραφείο σας ένα δωμάτιο που να διαθέτει πολλά ή μεγάλα παράθυρα. Ο συνδυασμός φυσικού φωτός με ένα φωτιστικό της αρεσκείας σας αποτελεί την ιδανική λύση.

Μικροπράγματα

Τέλος, μην ξεχνάτε τα μικροπράγματα που δεν έχουν μικρή σημασία. Όλα αυτά τα μικρά σημειωματάρια, στυλό, post it και αγαπημένα booklet, journals είναι αυτά που δίνουν χρώμα στις ημέρες μας και που θα μας συνοδεύουν για όλη τη σεζόν άρα καλό είναι να τα διαλέξουμε σύμφωνα με την αισθητική και τα γούστα μας. Το ημερολόγιο και η ατζέντα είναι τα βασικότερα items για κάθε τύπο ανθρώπου (οργανωτικό ή όχι). Είναι αυτά που όλη τη χρονιά θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους, γι αυτό οφείλουν να αποτελούν αξεσουάρ πέρα από χρηστικά είδη.

 

A text in collaboration with  
All photos belong to abnormal concept. 
Read more at: abnormal-concept.com.
Επιστροφή στο ιστολόγιο