How I survived this October ༒

How I survived this October ༒

editor: Christiana Athanasiadou

Αν ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν, τότε ο Οκτώβρης είναι το trial month της σεζόν. Στην προκειμένη, επικράτησε ένας χαμός καθώς η αρχή του μήνα με βρήκε να μετακομίζω και να κάνω το declutter που ανέβαλλα γύρω στα 5-6 χρόνια (τουλάχιστον ανακυκλώθηκε ποοολύ χαρτί). Στο μεταξύ, η νέα κολλεξιόν δεν μπορεί να περιμένει σας ετοιμάζουμε πολλά! Νέες συνεργασίες, καινούρια σημεία πώλησης, ανανεωμένα προϊόντα. Επομένως, αν μπορώ να συνοψίσω αυτόν τον μήνα ήμουν εγώ ανάμεσα σε κούτες με το laptop να στέλνω emails ή εγώ έξω να πίνω μπύρα γιατί δεν μπορώ να βλέπω τις κούτες στο σπίτι. Ήταν από αυτούς τους μήνες που φαντάζουν χρόνια.

Πώς επιβίωσα αυτόν τον μήνα;

Να η λίστα που κανένας δεν ζήτησε, όμως, κάποιος μπορεί να θέλει τα random μου recommendations, όλα τα details Οκτωβρίου 2021.

  1. Καταρχάς, βρήκα τον τρόπο να κάνω meal prep της προκοπής. Τους τελευταίους μήνες, έχω περάσει δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να μην παραλείπω ούτε μισό γεύμα. Η εφαρμογή που με βοήθησε πολύ λέγεται Athlisis, εκεί έκανα μία πλήρη καταγραφή του τι τρώω και πότε. Με βοήθησε και το κανάλι της Πηνελόπης (*αφήνω το link).
  2. Τις ημέρες που δεν προλάβαινα να κάνω καθόλου yoga (μιας και η σχολή μου είναι Αμερική και είναι λίγο ζόρι η διαφορά ώρας για ορισμένα μαθήματα), αντικατέστησα το πλήρες μάθημα με τα quick flows της Sarah Beth (**αφήνω τα links στο τέλος του κειμένου). Προσφέρει ποικιλία, πολύ χρήσιμες διατάσεις και την συστήνω ανεπιφύλακτα για όποιον έχει διάθεση, αλλά δεν έχει πολύ χρόνο μεσοβδόμαδα.
  3. 5 min. morning meditation. Στο νέο σπίτι πολλά λείπουν, όχι όμως η καλή θέα. Πριν πιω τον πρώτο μου καφέ, αποφάσισα να μην υποκύψω στον πειρασμό να δω τις ειδοποιήσεις μου, βγήκα στο μπαλκόνι και ξεκίνησα αναπνοές, ενώ άκουγα 2-3 συγκεκριμένους διαλογισμούς όλο το μήνα.
  4. Επειδή κουράστηκα να έχω χαρτάκια παντού και στο τέλος, όλο και κάτι να μου διαφεύγει έψαξα την εφαρμογή που με έσωσε καθώς οργάνωσα τα πάντα σε λίστες, λέγεται Trello App και είναι free.
  5. Ανακάλυψα τα ig accounts που δε θα σταματήσω να ακολουθώ στο instagram: α) αν πιστεύεις στα ζώδια β) αν θες να είσαι μέσα στα πράγματα γ) αν είσαι αγαπάς τον πλανήτη.
  6. Ενώ πετούσα για Αθήνα, βρήκα το χρόνο να δω καλύτερα όλες τις playlists που έχει ετοιμάσει η Δήμητρα για το YOKE και κατέληξα πως αυτή που θα παίζει on repeat είναι: The Less I Know The Better.
  7. Αν πιστεύεις πως τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν είναι το καλύτερο σας, μην πέσετε στην παγίδα να τα απορρίψετε όλα. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο "Γιατί δε ζεις τη ζωή που θέλεις;" που αν έχεις ασχοληθεί με την αυτοβελτίωση, την σύνδεση με τον εαυτό και την ψυχοθεραπεία σίγουρα θα σου θυμίσει πράγματα που έχεις ξαναδεί, αλλά θα τα συνοψίσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ουσιαστικά παραθέτει με λογικά επιχειρήματα  απόψεις, που χωρίς να "λένε το σωστό", σε κινητοποιούν να αλλάξεις τελικά όντως έστω λίγο  τη ζωή σου.
  8. Σειρές και ταινίες, ακόμα ένας μήνας που δεν είδα τίποτα και δεν θα εκφέρω άποψη.
  9. Ένα "ευχαριστώ" και στον διπλό καπουτσίνο μέτριο με γάλα αμυγδάλου που με έσωσε όλο τον μήνα.
  10. Last but not least, μία μέρα που ακόμα είχε Ανάδρομο Ερμή και πήγαιναν αρκετά στραβά αν όχι τελείως, έκανα μία στάση σε ένα ανθοπωλείο και αγόρασα τον Ρόκυ. Επειδή πολλοί μου στείλατε να με ρωτήσετε ποιο φυτό είναι σας αφήνω φώτο - όνομα και χρήσιμο link από σχετικό άρθρο για την περιποίηση του παρακάτω (***). Λέγεται μονστέρα, είναι άκρως ινσταγκραμικό και διάσημο φυτό. Συνήθως όταν το βλέπουμε κάπου λέμε: "Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο" και μετά δεν ξέρουμε πώς να το βρούμε. Εμένα δε μου κόστισε πολύ, είναι μεσαίου μεγέθους και έκανε 25 ευρώ.
  11. Τέλος, αν κάποιος το διαβάζει αυτό είναι vegeterian και βρίσκεται Αθήνα ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ #noad α) FOLK. Athens: Έφαγα ένα από τα καλύτερα buddha bowls της ζωής μου, το προτείνω για late lunch β) bamboo vegan: βρήκα εξίσου νόστιμα bowls και καφέ on the go, το προτείνω για την ημέρα που τρέχεις. γ) ANÄNA Coffee & Food: εδώ δούλεψα αρκετές ώρες και δοκίμασα κάποια χορτοφαγικά γεύματα, το προτείνω για breakfast.

    Όλα αυτά βοήθησαν! Προχωράμε, Νοέμβρη be good. See you soon!

    Mantra of the month: Release what didn't happen.

    Useful links:

    * Meal prep with Pin

    ** Sarah Beth 15 min. morning

    *** Lady papaya - Πώς να μεγαλώσεις μία υγιή monstera deliciosa

    Επιστροφή στο ιστολόγιο