Holiday rituals for winter season

Holiday rituals for winter season

editor: Christiana Athanasiadou

Πρώτο κείμενο του χρόνου. Μας βρήκε το νέο έτος να πιστεύουμε πως είναι μία ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, μία καινούρια αρχή, που έχουμε πολλή ανάγκη αφήνοντας πίσω το 2021. Μπορεί να έχουμε γυρίσει στο γραφείο, αλλά η περίοδος των εορτών δεν έχει τελειώσει επίσημα ακόμα. Έτσι, μέσα απ'αυτό το κείμενο θα επιδιώξουμε να σημειώσουμε όσα κάναμε μέσα στις γιορτές, όσα μας έκαναν να χαλαρώσουμε και δημιούργησαν ένα ζεστό κλίμα, όλα αυτά που κατάφεραν να μας κάνουν να μπούμε σε εορταστικό πνεύμα. Καταγράφοντας τα εδώ, θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε τις διακοπές μας, τα holidays home rituals και να διαφυλάξουμε αυτή τη ζεστασιά για λίγο ακόμα.

Τι τελικά μας έκανε να απολαύσουμε τις φετινές γιορτές;

  • Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο σπίτι είναι must της εορταστικής περιόδου, το σπίτι γεμίζει και αλλάζει, ζεσταίνεται και για περίπου ένα μήνα φωτίζεται, δίνοντας μας την ευκαιρία να το χαρούμε "αλλιώς", να φτιάξουμε ζεστές γωνιές και να το ανοίξουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
  • Με όλα αυτά τα τραπέζια που κάναμε τις γιορτές, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες συνταγές. Θυμηθήκαμε για λίγο την πρώτη καραντίνα που ήταν ένα ατελείωτο challenge μαγειρικής, κι αν θέλαμε να το επαναλάβουμε μεσοβδόμαδα, οι ρυθμοί μας δεν μας το επέτρεπαν. Είναι διαλογιστική διαδικασία να φτιάξεις ένα γλυκό με κάποιον που αγαπάς, ακούγοντας τη μουσική που θέλεις.
  • Επιτέλους συναντηθήκαμε! Αυτό κι αν μας έφτιαξε τη διάθεση. Μπορεί τα μέτρα να μην μας επέτρεψαν να κάνουμε την πρωτοχρονιά που φανταζόμασταν και τα memes να πήραν φωτιά, αλλά κάναμε μετά από δύο χρόνια Χριστούγεννα. Ήμασταν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο.
  • Κλείσαμε το κινητό. Φέτος τις γιορτές, μπήκε ένα stop στον καταιγισμό από stories στο instagram. Κλείσαμε την οθόνη γιατί οι διακοπές δεν χρειάζονται κοινοποίηση για να είναι καλές.
  • Ένα κουτί που ξύπνησε τις αισθήσεις μας. Μπορεί να αποτελεί ένα συμβολικό δώρο, αλλά πέτυχε αυτό που είναι δύσκολο. Να μας μεταφέρει ένα ολόκληρο σκηνικό.Το πακέτο Christmas Starry Night από τη SARISTI μας έβαλε στο cozy mode που θέλαμε, φτιάχνοντας ένα αφέψημα και ανάβοντας ένα κερί. Τα αρώματα από το μείγμα τσαγιού με φλούδα πορτοκαλιού, κανέλα και το άρωμα μελομακάρονο από το κερί που έχει μέσα το κουτί  ενεργοποίησαν τις αισθήσεις μας κάνοντας μας να θυμηθούμε όλες μας τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Η ιδιαίτερα σχεδιασμένη συσκευασία εμπνευσμένη από το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων καλωσορίζει τους καταναλωτές μας σε αυτό το ταξίδι.
  • Παίξαμε επιτραπέζια. Από Scrabble μέχρι Monopoly. Αν κάτι κάνει τις γιορτές και τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεχωριστές είναι η ευκαιρία να θυμηθούμε την παιδική μας αθωότητα και τον ενθουσιασμό, που έφερναν τα Χριστούγεννα.
  • Είδαμε μόνος στο σπίτι και το πολικό εξπρές. Ναι, κλισέ; Κλισέ. Είναι θεραπευτική διαδικασία να δεις μία ταινία που έχεις δει άπειρες φορές, αλλά συνεχίζεις να έχεις ανάγκη το συναίσθημα που σου δημιουργεί.

Κι αν δεν τα δοκίμασες όλα αυτά ακόμα, κι αν δεν ξεκουράστηκες ή δεν είδες το φίλο που θες, προλαβαίνεις ακόμα. Καλή χρονιά σε όλους. Χρόνια πολλά με φως, τύχη και -κάθε μορφής- υγεία. 

Back to blog