I'll be home for Christmas, you can plan with me!

I'll be home for Christmas, you can plan with me!

Γράφει η Θεοδώρα Τσεβά

Επιμέλεια κειμένου: Χριστιάνα Αθανασιάδου

 

Νιώθω πως όταν μπαίνει ο Δεκέμβριος είναι σαν να υπογράφουμε μια άτυπη συνθήκη γι αυτόν τον μήνα. Μία συνθήκη που λέει πως το σπίτι θα είναι μέσα στη διακόσμηση, τα χρώματα και τις μυρωδιές... κι όλα αυτά τουλάχιστον μέχρι τέλη Γενάρη!
Οι γιορτές για μένα είναι κυρίως μυρωδιές! Ανήκω σ' εκείνους τους ανθρώπους που συνδυάζουν τις εποχές με τις αισθήσεις της όσφρησης και της όρασης, δίνοντας έμφαση στα χρώματα. Ο Δεκέμβρης στο νου μου «μυρίζει» κανέλα, έλατο, φλούδα από μανταρίνι και μελομακάρονα που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο και έχει χρώματα: βυσσινί και κυπαρισσί!
Aυτό το σαββατοκύριακο, που είναι και το πρώτο του μήνα θα σας προτείνω παρακάτω ορισμένες δραστηριότητες και ιδέες για ένα ποιοτικό και ζεστό σαββατοκύριακο στο σπίτι.
  1. Deco inspiration

Αυτό το σαββατοκύριακο ας διακοσμήσουμε το σπίτι με υλικά που ήδη έχουμε και απλές οδηγίες. Προειδοποιούμε ότι σε αυτόν τον οδηγό θα δώσουμε ένα εύκολο DIY (κάντο μόνος σου!) για οικονομική και γιορτινή διακόσμηση του χώρου σας.

Centerpiece

Στην Αμερική το λένε centerpiece, στην Ελλάδα μπορούμε να το πούμε κεντρικό διακοσμητικό για το τραπέζι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, αλλά και για τους λίγους και καλούς που θα μας τιμήσουν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μια καλή ιδέα διακόσμησης είναι ο στολισμός για το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού.

To centerpiece δίνει μία ταυτότητα στο τραπέζι του σαλονιού, που κυρίως βρίσκει την λάμψη του αποκλειστικά κατά την διάρκεια των εορτών. Εμείς προτείνουμε να φτιάξετε μία κατασκευή που θα μπορείτε να διακοσμείτε αναλόγως την κάθε εποχή, χωρίς να το αφήνουμε να χάνει την λάμψη του κατά τη διάρκεια του έτους.

Η ιδέα είναι απλή:

Καλάθι ή βάζο για λουλούδια

Κεριά με ίδιο χρώμα αλλά σε διαφορετικά μήκη

Μπάλες 

Κουκουνάρια 

Κλαδιά από έλατο ή αποξηραμένα φύλλα

Φωτάκια που λειτουργούν με μπαταρίες (λευκά)

Μοτίβα, χρώματα, υλικά και μεγέθη, που αν συνδυαστούν και με τον κατάλληλο τρόπο, φέρνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.TADA!

  1. Μια νύχτα στα μουσεία
    Photo taken by Theodora, Museum of Fine Arts (MFA), Boston. All copyrights deserved.

    Το 2020 μας έδωσε το εισιτήριο να ταξιδέψουμε ψηφιακά. Έτσι, πολλά μουσεία του κόσμου έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε αρκετές διαδικτυακές εκθέσεις. Σκεφτήκαμε την πιο έξυπνη διαδρομή από Λονδίνο στο Παρίσι με λιγότερο από 2 ώρες, σε online έκδοση σε απευθείας μετάδοση από τον καναπέ σας.

    Deal? Deal.

    Βρετανικό μουσείο - Λονδίνο

    Το Βρετανικό Μουσείο παρουσιάζει συλλογές που εστιάζουν στην ανθρώπινη ιστορία και στον πολιτισμό. Μέσω του συνδέσμου μπορείτε να βρεθείτε- περιηγηθείτε από αίθουσα σε αίθουσα και να δείτε χιλιάδες εκθέματα με τα πιο εντυπωσιακά: τις Αιγυπτιακές μούμιες, την Καρυάτιδα και την Στήλη της Ροζετας. 

    Click and navigate: Museum of the World (britishmuseum.withgoogle.com)

    Μουσείο Ορσέ - Παρίσι

    Το Μουσείο Ορσέ αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Μέσω του συνδέσμου που επισυνάπτεται το «Musée d'Orsay» υπόσχεται να φέρει στις οθόνες μας συλλογές από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως Μονέ, Βαν Γκογκ και Σεζάν.

    Click and navigate: Musée d’Orsay, Paris, Paris, Γαλλία — Google Arts & Culture
    Και όλα αυτά χωρίς να σκεφτείτε αεροπορικά, ξενοδοχεία και βαλίτσες.
    It's a win-win situation, αν επιλέξουμε να το δούμε έτσι, απόψε, Σαββάτο βράδυ.
    Extra tip: Αν έχετε καλώδιο HDMI ή προτζέκτορα,  μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας και να αλλάξετε "παραστάσεις" στο σαλόνι σας!
    1. Hot Apple Cider

    Υλικά:

    • 3 λίτρα χυμός μήλου
    • 2/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
    • 3 ραβδιά κανέλας σπασμένα
    • 1 ή 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
    • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και γλυκάνισο

    Εκτέλεση:

    Οι οδηγίες είναι απλές. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και περιμένετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λίγο πριν το σημείο βρασμού, βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιμένετε 2-3 λεπτά και σερβίρετε!

    1. Secret Santa

    Εφόσον και τα Χριστούγεννα είναι μερικές βδομάδες μακριά, μια ιδέα που πάντα είναι εύκολη και επίκαιρη είναι ο Μυστικός Άγιος Βασίλης. Από ιδέα μιας καλής μου φίλης, αποφασίσαμε με την κοινή μας παρέα να κάνουμε κλήρωση και να στείλουμε ο ένας στον άλλον δώρο αξίας μέχρι 10 ευρώ για τα Χριστούγεννα. Το παράδοξο με την παρέα μου είναι ότι είμαστε διασκορπισμένοι στις 7 ηπείρους. Αυτό, όμως, δεν μας σταματά, από τη Μελβούρνη μέχρι το Τέξας και από το Τέξας μέχρι την Βουδαπέστη και πάει λέγοντας.

    Μοιράζομαι μαζί σας μερικούς από τους όρους που θέσαμε:

    • Όλα τα δώρα πρέπει να έχουν σταλεί πριν από συγκεκριμένη ημερομηνία!
    • Ορίζουμε έναν υπεύθυνο για να μοιράσει τις ακριβείς διευθύνσεις και να κάνει την κλήρωση!
    • Το πακέτο δώρου να εμπεριέχει οπωσδήποτε κάρτα!
    • Τα δώρα να μείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα και μέχρι να τα ανοίξουμε μαζί σε κάποιο Zoom Meeting!

    Η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, όμως, πέρα από τους στολισμούς σηματοδοτεί την εποχή που το χειμώνα ξεφεύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και βλέπουμε τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι η ανακωχή του κρύου χειμώνα. Φέτος, αν και περιοριζόμαστε στη συντροφιά μόνο λιγοστών ανθρώπων, είναι ακόμα πιο αναγκαίο να βρίσκουμε δραστηριότητες και ιδέες που θα λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για ψυχική διαφυγή και δημιουργικότητα! Ας εστιάσουμε στο γεγονός ότι τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο είναι μόνο μια φορά και σίγουρα μπορούμε να περάσουμε πολύ καλά ακόμα και στη θαλπωρή του σπιτιού μας.

    You read a text written by:

    Η Θεοδώρα Τσεβά έχει σπουδάσει Διατροφολογία και Επικοινωνίες με έμφαση στην Δημοσιογραφία και στις Δημόσιες σχέσεις. Θα την βρείτε κάπου ανάμεσα Αμερικής και Ελλάδας. Πέρα από την full time δουλειά της, ασχολείται με το Freelance Writing και την φωτογραφία. Όταν δεν βρίσκεται σε καραντίνα, ταξιδεύει, καταγράφει της περιπέτειες της, φτιάχνει βραβευμένα brownies για τους φίλους της και βγάζει φωτογραφίες με DSLR (ικανές να γεμίσουν έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1ΤΒ), αλλά και με old school film camera για να μένει η ανάμνηση όσο πιο ζωντανή γίνεται! Η Θεοδώρα θα μοιράζεται κάποιες από τις ιδέες, τις εμπειρίες και τις σκέψεις της στο blog του YOKE.

    Winter photo-diary by Theodora...

    Vermont is a northeastern state in the New England region of the United States.Fall 2019, All copyrights deserved.

     

    Christmas in Greece, 2018. All copyrights deserved.

     

     

     

     

     

     

     

    Winter in Boston, USA, 2019. All copyrights deserved.

     Museum of Fine Arts (MFA), Boston. All copyrights deserved.

     

     

     

     

     

     

     

    Thank you for being on board. We hope you travelled through images & words.

     -Θα χαρούμε να δούμε πως περάσατε εσείς αυτό το σαββατοκύριακο στο σπίτι σας, αν δοκιμάσετε κάποια από τις προτάσεις μας, περιμένουμε να το μοιραστείτε και να μας κάνετε tag!

    -Για όσους είναι έτοιμοι για ultra x-mas spirit προτείνουμε: XMAS PLAYLIST

    Back to blog