What to do with my tote?

What to do with my tote?

    Η ετυμολογία της λέξης ΤΟΤΕ είναι "to carry" (για να την κουβαλάς) και πρωτοεντοπίστηκε το 17ο αιώνα. Η χρήση της εγκαθιδρύθηκε αργότερα ως βοηθητική πρακτική λύση στο κουβάλημα βάρους. Στην ιστορία της μόδας παρατηρήθηκε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν κάτι σημαντικό για να κουβαλήσουν. Στα 60's, σχεδιαστές από όλο τον κόσμο άρχισαν να σχεδιάζουν TOTE BAGS με σκοπό να ενισχύσουν την κοινωνικοπολιτική επίγνωση του λαού. Ενώ, στο μακρινό 1983, η αγαπημένη Jane Birkin σε πτήση της από Παρίσι, έκατσε δίπλα στον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Hermes. Όταν τα πράγματα της Jane έπεσαν και σκορπίστηκαν στο πάτωμα, συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα για μία ακόμα τσάντα μεσαίου μεγέθους. Από τότε μέχρι και σήμερα οι TOTE BAGS έχουν αγαπηθεί τόσο ως χρηστικά αντικείμενα, όσο και ως διαφημιστικά δώρα!
      • Πόσες TOTE BAG αρκούν;
        Είναι γεγονός πως σ'αυτό δεν έχουμε απάντηση, αφού κι εμείς οι ίδιες βρίσκουμε χρησιμότητα ακόμα και για τσάντες που είχαμε ξεχάσει. Δύο με τρεις είναι σίγουρα απαραίτητες για τα εβδομαδιαία ψώνια στο Super Market (μπορεί και 4). Έτσι, μειώνεις δραματικά την χρήση πλαστικού -κυρίως μακροπρόθεσμα. Για αυτή τη χρήση μπορείς να αξιοποιήσεις τις πιο παλιές σου τσάντες, κάποιες που πιθανότατα έχουν φθαρεί. Μία ΤΟΤΕ bag για βιβλία. Όσοι απασχολούνται σε γραφειακές εργασίες, σίγουρα έχουν παρατηρήσει πως μία τσάντα δεν είναι αρκετή, αφού αλλιώς ξεκινάς να φύγεις από το σπίτι και αλλιώς γυρνάς. Όλα όσα η μέρα σου σε φορτώνει, φόρτωσε τα κι εσύ απευθείας στην TOTE σου! Εκτός από το super market και τη δουλειά, οι TOTE bags είναι ιδανικές για το γυμναστήριο, αλλά και τη βόλτα. Ξεχώρισε την αγαπημένη σου, που προορίζεται για βόλτα και διατήρησε την σε καλή κατάσταση!
            Tuya because it´s yours!

            Ήταν μία ιδέα που έχουμε από τον Οκτώβρη και θέλαμε πολύ να φέρουμε στα χέρια σας. Είναι σχεδιασμένη για να σε συντροφεύει σε όλες τις φάσεις της ημέρας. Το σχέδιο της τσάντας έχει γίνει στο SketchBook από τη Μαρίνα Λαοπούλου.

            • Λεπτομέρειες προϊόντος:

            Από 100% βαμβάκι με μακριά χερούλια fairtrade με μέγεθος 38 x 42.

            1. Βιοδιασπώμενο υλικό
            2. Ανακυκλώσιμο
            3. Cross stitching handles
            4. Οeko-tex standard 100
            5. Μελάνι εκτύπωσης με οικολογική πιστοποίηση: Epson UltraChrome DG ink and pretreatment liquid, certified of Eco Passport.
              • Packaging

              Είναι 100% χειροποίητο, φτιαγμένο με μεράκι και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς και της εξάπλωσης του COVID-19. Για τη συσκευασία χρησιμοποιήθηκε ριζόχαρτο και λίγη κορδέλα. Ενώ προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε ταμπέλα και ευχαριστήρια κάρτα μαζί για να παραμείνουμε φιλικοί προς το περιβάλλον. Η κάρτα σχεδιάστηκε από τη Χριστιάνα Αθανασιάδου, ενώ το φεγγάρι, που μάλλον έχεις ήδη δει, είναι φωτογραφία της Θεοδώρας Τσεβά (wow!). Θα χαρούμε να καρφιτσώσεις κάπου την κάρτα ή να την αφήσεις σε έναν κάδο ανακύκλωσης!

              Treat me good - I'M YOURS FOREVER
              • Πώς να με διατηρήσεις σε καλή κατάσταση;

                Η Tuya tote bag πλένεται στους 30 βαθμούς στο χέρι και σιδερώνεται κανονικά. Για να μην τσαλακώνεται μπορείτε να την διπλώνετε κυλινδρικά!


                Με γεια! Ευχαριστούμε για την επιλογή και την εμπιστοσύνη!
                 The Yoke Team.
                Back to blog