Summer Nutri Guide

Summer Nutri Guide

editor: Katerina Gili


Όταν σκέφτομαι το καλοκαίρι, στο μυαλό μου έρχονται όλες οι ανάλαφρες, δροσιστικές γεύσεις του καλοκαιριού μαζί με τη θάλασσα φυσικά. Έτσι, παρακάτω σας συγκεντρώνω κάποιες ιδέες και συμβουλές, που μπορούν να είναι μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Tropical Blue (Smoothie)

o ¼ κούπας μάνγκο
o 1 κούπα ανανά
o ¼ αβοκάντο
o Λίγη μπλε σπιρουλίνα σε σκόνη (περίπου ¼ κ.γ)
o 1/6 κούπας γάλα καρύδας


Μπλε σπιρουλίνα: Η μπλε σπιρουλίνα προέρχεται από γαλαζοπράσινα φύκια, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε λίμνες και στην Ελλάδα εντοπίζονται στη Νιγρίτα Σερρών. Υπάρχει μια μπλε χρωστική ουσία σε αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο σπιρουλίνας που ονομάζεται φυκοκυανίνη. Η πράσινη σπιρουλίνα είναι ο πιο βασικός τύπος σπιρουλίνας που συλλέγεται εύκολα. Η μπλε σπιρουλίνα, προκύπτει από την απομόνωση της φυκοκυανίνης από την σπιρουλίνα μέσω της εκχύλισης. Η μπλε σπιρουλίνα τείνει να έχει μια πιο ουδέτερη και κάπως καλύτερη γεύση και μυρωδιά. Διατροφικά, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα ενώ, περιέχει και βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, β-καροτένιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, λινολενικό οξύ, ασβέστιο και σίδηρο. Με τη διαδικασία της εκχύλισης δεν χάνονται τα θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση της θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με μεταβολικά νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Γενικά, η κατανάλωση της από τον γενικό πληθυσμό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1κ.γ. ημερησίως.


Ένα από τα συχνά καλοκαιρινά ‘’εμπόδια’’ για τη διατήρηση του βάρους είναι η υπερκατανάλωση παγωτού. Το παγωτό είναι πλούσιο σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά. Αν η κατανάλωση του περιορίζεται σε μια μέτρια μερίδα 1 φορά ανά εβδομάδα η αλήθεια είναι ότι δεν τρέχει και τίποτα! Ωστόσο, παρακάτω δίνω μια εκδοχή υγιεινή και εξίσου απολαυστική που μπορείτε να την καταναλώνετε συχνότερα από το κλασικό παγωτό.

Healthy Ice Cream

Υλικά:

  • μπανάνες που έχετε προηγουμένως καταψύξει
  • λίγο φυτικό γάλα της επιλογής σας για να του δώσει μια κρεμώδη υφή
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • μέλι/ σιρόπι σφενδάμου
  • κατεψυγμένες φράουλες ή σκόνη κακάο
Εκτέλεση:


Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, ώσπου να έχετε μια παχύρευστη και κρεμώδη υφή. Ανάλογα με την προτίμηση σας μπορείτε να καταψύξετε για επιπλέον ώρες το μείγμα που έχετε φτιάξει.

Enjoy!

Discover more at @mybnutrition


 

Back to blog