Netflix & Chill sessions

Netflix & Chill sessions

γράφει η Δάφνη Τσάρτσαρου

Netflix & Chill : 5 νεανικές σειρές για να απολαύσεις τις μέρες που θες απλά να μείνεις με κουβέρτα στον καναπέ

Οι παραγωγές δε σταματούν ποτέ και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες προσθήκες που κάνουν εμάς -τους φύσει σπιτόγατους- να μην ξεκολλάμε από την οθόνη. Παρακάτω συγκέντρωσα 5 νεανικές σειρές του Netflix που είδα για να περάσω ευχάριστα την ώρα μου και δεν χρειάζονται καμία απολύτως συγκέντρωση και ανάλυση.

You

Μια σειρά που πιθανόν έχεις ακούσει γι’ αυτή (αν δεν την έχεις ήδη δει) κι αυτό γιατί τράβηξε αρκετά την προσοχή των απανταχού streamers. Πρωταγωνιστής είναι ο Penn Badgley, γνωστός από το ρόλο του Dan Humphrey στο Gossip Girl, ο οποίος υποδύεται τον Joe, έναν νεαρό χαμηλών τόνων που εργάζεται σε ένα βιβλιοπωλείο κι ερωτεύεται μια πελάτισσα. Μπορεί ως εδώ να φαίνεται αδιάφορο, όταν όμως ο Joe αρχίζει να παρακολουθεί στενά την κοπέλα και να βρίσκει  τρόπους για να… απομακρύνει ό,τι στέκεται εμπόδιο στο να την κερδίσει, αρχίζει να γίνεται πολύυυ ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής, η σειρά έχει 2 κύκλους και στις 15/10 αναμένουμε την άφιξη της 3ης.

Γιατί να το δεις: Για να πάψεις να νομίζεις ότι ο πρώην που περίμενε στη γωνία του σπιτιού σου είναι cringe. Υπάρχουν πολύ χειρότερα…!

The Bold Type

Πρωταγωνιστούν τρεις φίλες, που δουλεύουν στο ίδιο περιοδικό και διανύουν την περίοδο των 20-something τους, προσπαθώντας να βρουν τον εαυτό τους. Όχι κάποιο πρωτότυπο concept, όμως, η σειρά πραγματεύεται συχνά ζητήματα που απασχολούν τους νέους σήμερα και ιδίως τις γυναίκες, όπως ομοφυλοφιλία, καρκίνος του μαστού, τοξικές οικογενειακές σχέσεις, επαγγελματική ανέλιξη, πατριαρχία, σεξισμός, ρατσισμός και άλλα πολλά… Βέβαια, δεν λείπει η γνωστή, αμερικανική υπερβολή στο πως παρουσιάζεται η καθημερινότητα των νέων στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει.

Γιατί να το δεις: Γιατί αν είσαι γυναίκα και ζεις στο σήμερα, έχεις κάνει κι εσύ πολλές από τις σκέψεις των πρωταγωνιστριών. Θα ταυτιστείς.

Sex Education

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το έπος που παρουσιάζει τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον καθένα, εξηγώντας παράλληλα πως ό,τι δεν είναι συνηθισμένο δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι περίεργο και κατακριτέο. Η ιστορία αφορά τον Otis, έναν ήσυχο μαθητή λυκείου που ζει σε κάποια βρετανική κωμόπολη μαζί με τη σεξολόγο μητέρα του, που κάθε άλλο παρά ήσυχη είναι. Ο Otis, μαζί με την ατίθαση Maeve, ανοίγουν στο σχολείο τους «θεραπευτήριο» σεξ για τους συμμαθητές τους, με γνώσεις που ο πρώτος έχει αποκομίσει από όσα έχει ακούσει από τη μητέρα του.

Γιατί να το δεις: Γιατί θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία

Valeria

Sex and the city από τα Lidl; Μπορεί! Αλλά είναι πολύ πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα και οι πρωταγωνίστριες φορούν Zara και Compania Fantastica, αντί για Gucci και Manolo Blahnik. Η ιστορία αφορά τη Βαλέρια και τις τρεις κολλητές της, για θέματα που αφορούν την επαγγελματική τους ζωή, αλλά κατά κύριο λόγο την ερωτική. Αν είσαι λάτρης των ισπανικών σειρών που κάνουν πάταγο τα τελευταία χρόνια, θα τη λατρέψεις!

Γιατί να το δεις: Γιατί λατρεύεις την Ισπανία και δεν το κρύβεις.

Never have I ever

Από τις σειρές που έβλεπες σίγουρα στην εφηβεία, με κλίκες στα σχολεία, όμορφα, δημοφιλή κορίτσια και φτωχές πλην τίμιες κοπέλες outcasts, που όμως εν τέλει «κλέβουν» την καρδιά του ωραίου του σχολείου. Ναι, κάτι τέτοιο, με πολύ περισσότερο και πιο ποιοτικό χιούμορ και με πρωταγωνίστρια ένα δυναμικό κορίτσι, ινδικής καταγωγής που βιώνει τα εφηβικά της χρόνια με το τραύμα του θανάτου του πατέρα της και ζώντας μαζί με την αυστηρή μητέρα της. 

Γιατί να το δεις: Γιατί αγαπάς τα ρομαντικά κλισέ, but with a twist!

Enjoy them all, xx.

Regresar al blog