TIFF62 - The end.

TIFF62 - The end.

Με συγκίνηση ολοκληρώθηκε το 62ο ΦΚΘ με 68.000 θεατές.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επέστρεψε ύστερα από δυο δύσκολα χρόνια στις φυσικές αίθουσες, εκεί όπου αναπνέει το σινεμά, εκεί που όλοι μαζί ανακαλύπτουμε τις επόμενες ταινίες που θα γίνουν αναφορές της ζωής μας.
Με συνολικά 68.000 θεατές, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 
ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με την τελετή απονομής των βραβείων.

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το 62ο ΦΚΘ

Ήταν ένα Φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα. Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επέστρεψε ύστερα από δυο δύσκολα χρόνια στις φυσικές αίθουσες, εκεί όπου αναπνέει το σινεμά, εκεί που όλοι μαζί ανακαλύπτουμε τις επόμενες ταινίες που θα γίνουν αναφορές της ζωής μας. 

Με συνολικά 68.000 θεατές, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με την τελετή απονομής των βραβείων.

Στην τελευταία διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, στο επετειακό 60ό Φεστιβάλ, είχαν πραγματοποιηθεί 390 προβολές ενώ φέτος, στο 62ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν 193 προβολές σε φυσικούς χώρους, με σεβασμό σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αναλογικά, η πληρότητα των αιθουσών σε σχέση με το 2019 παρέμεινε στο 88%, και ευχαριστούμε θερμά το κοινό που μάς εμπιστεύθηκε.

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς, πραγματοποιήθηκαν 450 συναντήσεις ανάμεσα σε 320 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε σύντομα οι διεργασίες αυτές να μετουσιωθούν σε νέα σενάρια, πρότζεκτ και ταινίες.

Πολύ συγκινητική ήταν επίσης η παρουσία φοιτητών και νέων ανθρώπων στα masterclasses του μεγάλου αφιερώματος του Φεστιβάλ «Κόψε κάτι: το μοντάζ και τα μυστικά του», τα οποία ήταν καθημερινά sold out.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση του Φεστιβάλ «Ο κανόνας του παιχνιδιού», η οποία συνεχίζεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στον πρώην Βρεφονηπιακό Σταθμό (Προβλήτα Α, Λιμάνι), ενώ αμέσως μετά θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθεί στον χώρο The Project Gallery. 


Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, επίσημου χορηγού επικοινωνίας του Φεστιβάλ, της COSMOTE TV Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Mastercard επίσημης κάρτας πληρωμών, της Aegean επίσημου αερομεταφορέα, της Fischer χορηγού βραβείων κοινού, του Ελληνικού Κέντρου

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, επίσημου χορηγού επικοινωνίας του Φεστιβάλ, της COSMOTE TV Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Mastercard επίσημης κάρτας πληρωμών, της Aegean επίσημου αερομεταφορέα, της Fischer χορηγού βραβείων κοινού, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΟΤ, του ΕΚΟΜΕ, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και της Jameson. 

 

Regresar al blog