Virtual Galleries to discover

Virtual Galleries to discover

Ξεχωριστές γκαλερί του κόσμου που μπορείς να θαυμάσεις online

γράφει η Δάφνη Τσάρτσαρου


Στην πραγματικότητα, που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος, ίσως να προγραμματίζαμε τώρα το επόμενό μας ταξίδι σε κάποια πόλη του εξωτερικού και να καταστρώναμε το σχέδιό μας για επίσκεψη σε διάσημα μουσεία, που υπάρχουν στη λίστα μας. Στην εποχή, όμως, μιας πρωτοφανούς πραγματικότητας, υπό το καθεστώς της πανδημίας, έρχεται η τεχνολογία για να μας «λύσει τα χέρια» και να μας... ανοίξει τα μάτια με τη δυνατότητα ξεναγήσεων σε υπέροχες γκαλερί και μουσεία, που μας προσφέρει με το πάτημα ενός κουμπιού! Είναι αλήθεια ότι πολλά μουσεία ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της εποχής και προσαρμόστηκαν αμέσως στις συνθήκες της πανδημίας, δημιουργώντας virtual art rooms.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους πιο ξεχωριστούς χώρους τέχνης, για όλα τα γούστα και από όλο τον κόσμο, που είναι διαθέσιμοι online και μπορείτε να τους επισκεφτείτε από την άνεση του σπιτιού σας


Mori Art Museum
www.mori.art.museum

Το μουσείο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2003 στο Τόκυο και είναι τοποθετημένο στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη Mori. Οι εκθέσεις του μουσείου ανανεώνονται κάθε περίπου 4 μήνες και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ασιατική σύγχρονη τέχνη. Το μουσείο προσαρμόστηκε χωρίς χρονοτριβή στις νέες συνθήκες και στην επίσημη σελίδα τους μπορείτε να περιηγηθείτε στο MAM Digital section.


Woodstock
www.woodstock.com/gallery/home-gallery

Επιστροφή στο καλοκαίρι του ’69! Στο site του Woodstock θα μπορέσεις να δραπετεύσεις στον κόσμο του μεγαλύτερου φεστιβάλ όλων των εποχών, μέσα από εικόνες που σε «ταξιδεύουν» στο χρόνο και σε κάνουν να νιώθεις ένα με τα παιδιά των λουλουδιών. Θα βρεις, επίσης, και online store με αντικείμενα και ρούχα εμπνευσμένα από της εποχή των hippies.


Rockarchive Gallery
www.rockarchive.com

Η διάσημη φωτογράφος Jill Furmanovsky δημιούργησε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται rockarchive.com το 1998. Η ιδέα πίσω από αυτήν τη σελίδα ήταν να μπορέσει να γίνει η δουλειά της (και άλλων φωτογράφων και εικαστικών της ροκ σκηνής) πιο εύκολα προσβάσιμη σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτήν, θαυμαστές και συλλέκτες. Για αρχή, η Jill επέλεξε 30 κλασικές ασπρόμαυρες εικόνες μεγάλων καλλιτεχνών της ροκ από το σχεδόν τριάντα ετών αρχείο της, για να γίνει μια έκδοση 30 εκτυπώσεων σκοτεινού θαλάμου. Η έκδοση 30/30/30, όπως έγινε γνωστή, ήταν η πρώτη συλλογή στην πλατφόρμα, που δημοσιεύει πάνω από 750 λιγότερο γνωστές εικόνες από φωτογράφους υψηλού προφίλ, αλλά και από το έργο ανερχόμενων φωτογράφων.


1stdibs
https://www.1stdibs.com

Αυτή η σελίδα απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις της ρετρό αισθητικής! Από το 2001, το 1stdibs συγκεντρώνει πολλούς από τους καλύτερους πωλητές και κατασκευαστές vintage επίπλων, αντικών, διακοσμητικών σπιτιού, ξεχωριστών κοσμημάτων. Αντικείμενα τέχνης και μόδας από περισσότερες από 600 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στο 1stDibs θα χαθείς μέσα σε μια τεράστια συλλογή από αντικείμενα που μπορεί να ανήκαν σε ανθρώπους ακόμα και του 16ου αιώνα μ.Χ.


Metropolitan Museum of Art
www.metmuseum.org

Το Mets ήταν από τα πρώτα μουσεία που ανταποκρίθηκαν επάξια στις νέες συνθήκες και μερίμνησε για την ασφάλεια των επισκεπτών του. Στην κατηγορία “ART” της ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε την επιλογή ART AT HOME και να εξερευνήσετε την πληθώρα επιλογών που σας παρέχει.


Whitney
whitney.org/collection/works

Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία των Η.Π.Α., καθώς εκεί μέσα βρίσκονται μοναδικά έργα τέχνης από τον 20ο και τον 21ο αιώνα. Στη διαδικτυακή σελίδα του μουσείου, υπάρχουν σχεδόν πάνω από 250.000 εκθέματα, δηλαδή ολόκληρη η συλλογή από φωτογραφίες, βιβλία, ταινίες, πίνακες ζωγραφικής και άλλα που βρίσκονται στην κατοχή του.


Street Art by Google Art Project

Σε αυτήν την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Google, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια γκάμα από έργα τέχνης «του δρόμου», συνήθως πλούσια σε κοινωνικά μηνύματα που θέλουν να μεταγγίσουν στο κοινό τους. Έτσι, λοιπόν, με μια μόνο επίσκεψη στη σελίδα αυτή θα μεταφερθείτε σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά γκράφιτι σε κτίρια του Μπουένος Άιρες, του Βερολίνου, της Κωνσταντινούπολης και άλλων μεγαλουπόλεων.


David Zwirner
www.davidzwirner.com/viewing-room/basel-online

Ένα σύντομο ταξίδι στην Αμερική υπόσχεται και η διάσημη αμερικανική γκαλερί σύγχρονης τέχνης, που ανήκει στον David Zwirner, η οποία διαθέτει τρεις χώρους έκθεσης στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Όπως δηλώνεται στο instagram bio, πλέον διαθέτει έναν ακόμα χώρο, αυτόν στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα της η γκαλερί φιλοξενεί ποικιλία εκθέσεων που είναι live online. Μπορείτε να δείτε από διαδραστικά τοπία και γεωμετρικά σχέδια, μέχρι απίστευτα 3D και αφηρημένη τέχνη. Φιλοξενεί δουλειές του Donald Judd, Josef Albers και της Diana Thater.

Πηγή εικόνων: Unsplash

 

Regresar al blog