Ways to make your home warm and festive

Ways to make your home warm and festive

Η πιο cozy εποχή του χρόνου έχει έρθει και είναι η ευκαιρία να ζήσουμε το σπίτι μας, να το ανοίξουμε σε φίλους και οικογένεια και να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές, που θα γίνουν αργότερα πολύτιμες αναμνήσεις. Οι γιορτές είναι η αφορμή να πούμε παίζει μουσική στο σπίτι, να ανταλλάξουμε όμορφα λόγια και δώρα, να χαλαρώσουμε αφήνοντας πίσω το τρέξιμο και να χαρούμε τα μικρά πράγματα, που ίσως τις υπόλοιπες καθημερινές ξεχνάμε. Στο κείμενο που διαβάζετε θα διερευνήσουμε τρόπους για να κάνουμε το σπίτι μας πιο γιορτινό και ζεστό.

Πώς να διακοσμήσουμε το χώρο μας και ποιες είναι οι πινελιές που δεν πρέπει να ξεχάσουμε; Πέρα από τον κλασσικό στολισμό του δέντρου, τα λαμπάκια, τις γιρλάντες και ό,τι άλλο, ποιο μπορεί να είναι extra sparkling detail; Keep reading!

Don’t underestimate the significance of small things.

  1. Ανάψτε κεριά. Ειδικά αυτά που δεν καίτε τον υπόλοιπο χρόνο. Στις σκανδιναβικές χώρες τα κεριά συνδέονται με την άνεση και τη ζεστασιά. O φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για να έχουμε ένα ζεστό κλίμα στο δωμάτιο. Οι Δανοί καίνε παντού κεριά, στην κουζίνα, στο μπάνιο, εννοείται στο υπνοδωμάτιο και το καθιστικό. Κάθε Δανός καίει περίπου έξι κιλά το χρόνο. Το Hygge, που έγινε viral και αποτελεί το μυστικό της ευτυχίας, έρχεται από τη Δανία, και μας προτρέπει να δώσουμε σημασία στον κανόνα του φωτισμού. Τα κεριά δημιουργούν ένα απαλό ζεστό και αχνό συναίσθημα στο χώρο, μπορούν να είναι ογκώδη, ανομοιόμορφα, πολύχρωμα, αρωματικά ή μη. Η ατμόσφαιρα αλλάζει! Ποια είναι τα important notes για τα κεριά; Μην το ανάψετε ποτέ αν δεν έχετε χρόνο ή δεν πρόκειται να μείνετε στο σπίτι. Αποτελεί μία ιεροτελεστία που είναι κρίμα να διακοπεί, άρα οι γιορτές είναι η τέλεια εποχή να κάψετε τα κεριά σας. Αν επιλέξετε ένα κερί με βάζο, μην το πετάξετε. Τις περισσότερες φορές επαναχρησιμοποιείται και είναι αρκετά στιλάτο. Μπορεί να γίνει διακοσμητικό στο τραπέζι του μπαλκονιού, αποθηκευτικός χώρος ή γλαστράκι. Discover more: Kitsch Christmas.
  2. Βάλτε glitter. Πέρα από τα φωτάκια, η γιορτινή διάθεση αποτυπώνεται με glitter και παγιέτες. Είναι η εποχή που όλα επιτρέπονται, ακόμα και η υπερβολή (στο στολισμό και στο ντύσιμο). Εντυπωσιακά διακοσμητικά ή στολίδια, που ακτινοβολούν και λάμπουν, μας μεταφέρουν σ'έναν φανταστικό κόσμο και μας κάνουν να πιστέψουμε σε θαύματα των Χριστουγέννων αναβιώνοντας παιδικές μας αναμνήσεις. Τα coasters της παρακάτω φωτογραφίας είναι από το abnormal concept, find them here. Αποτελούν άκρως γιορτινή προσθήκη στο τραπέζι, eco-friendly, και την λεπτομέρεια που θα κάνει τον καλεσμένο μας να αισθανθεί μοναδικός όταν πίνει το ποτό του δίπλα από το τζάκι.
  3. Think out of the box. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν είναι μόνο αγιοβασίληδες, χιονάνθρωποι και ξωτικά. Στο abnormal concept βρήκαμε τα διακοσμητικά που θα θέλαμε να έχουμε στολισμένα όλο το χρόνο. Στολίδια που μεταδίδουν το πιο ανάλαφρο και χαρούμενο vibe των εορτών, στολίδι-μπαγκέτα, στολίδι-κρασί, στολίδι-κάκτος είναι μερικά από αυτά. Φέρνοντας στο νου μας τα κρασιά που θα περάσουν από το τραπέζι φέτος, τη γλάστρα που θα κάνουμε και θα μας κάνουν δώρο. Μία άλλη συλλογή από στολίδια μας με mix & match διάθεση φιλοξενεί λεοπαρδάλεις, αστροναύτες και μας κάνει να νιώθουμε και πάλι παιδιά! Δε θα θέλατε να τα δείτε στο δέντρο σας; Last moment tip: είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσετε το δέντρο σας με μερικά κλαδιά. Αν διαθέτετε χώρο, μπορείτε να στολίσετε και τα δύο!
  4. Μοιραστείτε τα καλούδια αυτόν τον Δεκέμβριο. Η διακόσμηση του χώρου δεν είναι μόνο τα αντικείμενα. Είναι τα γεμάτα ποτήρια, οι πιατέλες, οι καραμέλες και όλα όσα υποδηλώνουν πως όλα είναι έτοιμα για να γιορτάσουμε. Είναι η εποχή που κάποιος θα περάσει για ένα τσάι, κάποιος θα κοιμηθεί στον καναπέ μετά το φαγητό και πάλι θα πιούμε καφέ το απόγευμα στο σαλόνι.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό, αξίας 105 ευρώ, και θα ανέβει αύριο και κερδίστε ένα xmas box abnormal concept X Yoke The Brand. 

    Merry christmas and a warm cozy vibe at home.

    A text in collaboration with  
    All photos belong to abnormal concept.
    Read more at: abnormal-concept.com.

     

    Regresar al blog