DIY banana face masks

DIY banana face masks

editors: Christiana Athanasiadou & Alexandra Deligiannaki

Πέρα από τη χρήση των φυτικών καλλυντικών που ολοένα και αποκτά περισσότερους fans, έχουμε ανάγκη από περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τα αγνά υλικά και το πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά στη διατροφή μας, στην περιποίηση μας και γενικότερα στην καθημερινή μας ζωή. Η δύναμη της φύσης είναι αστείρευτη και μπορούμε με ευκολία να στραφούμε σε εναλλακτικούς τρόπους περιποίησης.

Ετοιμάσαμε μία σειρά από μάσκες περιποίησης που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας αν έχετε ξεμείνει από καλλυντικά αυτό το σαββατοκύριακα ή απλά αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε, έχει άλλη αξία να δημιουργείς κάτι μόνος σου. Εμείς έχουμε επιλέξει ως βασικό υλικό την μπανάνα και παρακάτω θα βρείτε κάποιες πιθανές εκδοχές.

DIY FACEMASK RECIPES

Μάσκα μπανάνα για όλους τους τύπους δέρματος

  • Πολτοποίησε ½ ώριμη μπανάνα σε ένα μικρό μπόλ με πιρούνι.
  • Πρόσθεσε 2 κουτάλια σούπας γιαούρτι και 1 κουτάλι μέλι ανακατεύοντας καλά.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο καλαμποκάλευρο.

Χρήση: Βάζετε σε πρόσωπο και λαιμό μία λεπτή στρώση και αφήστε 20 λεπτά να στεγνώσει. Αφαιρέστε με χλιαρό προς κρύο νερό και άπλωσε μία κρέμα προσώπου κάνοντας 1-2 λεπτά μασάζ. Αν περισσέψει το μείγμα, κράτησε το στο ψυγείο καλά κλεισμένο για 3-4 μέρες για την επόμενη εφαρμογή.

Θρεπτική μάσκα μπανάνα για ξηρή επιδερμίδα

  • Πολτοποίησε τη σάρκα από ½ αβοκάντο και μισή ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Προσθέτεις 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.

Χρήση: Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα, έπειτα το τοποθετείς στο πρόσωπο και λαιμό και το αφήνεις για 15-20 λεπτά. Τέλος, το αφαιρείς με χλιαρό προς κρύο νερό και μπορείς να απλώσεις μια κρέμα προσώπου κάνοντας μασάζ για 1-2 λεπτά.

Μάσκα σύσφιξης και αντιγήρανσης με μπανάνα

  • Πολτοποίησε στο μπλέντερ ½ μπανάνα, 2-3 φέτες αγγούρι, 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, λίγες σταγόνες από χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι.
  • Μετά το απλώνεις σε πρόσωπο και λαιμό. Έπειτα από 15-20 λεπτά, το αφαιρείς με κρύο νερό και κλείνεις με την επάλειψη την κρέμα σας.

Θα χαρούμε να μας πείτε πώς σας φάνηκαν και μην ξεχνάτε να μας κάνετε tag στο instagram στα stories ή στα posts σας.

A text in collaboration with Aenaon Kallos.

Yoke X Aenaon Kallos.

 

Regresar al blog

Deja un comentario

Ten en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.