1% Καλύτερη Ζωή | Γιατί δε ζεις τη ζωή που θέλεις;

1% Καλύτερη Ζωή | Γιατί δε ζεις τη ζωή που θέλεις;

editor: Χριστιάνα Αθανασιάδου

Όταν έφτασε αυτό το πακέτο στα χέρια μου ένιωσα κατευθείαν ενθουσιασμό. Λίγο που είχα καιρό να διαβάσω κάτι ανάλογο, λίγο που το delivery boy με πέτυχε σε μία φάση με ερωτήματα όπως: "κατευθύνομαι προς την κατεύθυνση που επιθυμώ;", "τι έχω μάθει τους τελευταίους έξι μήνες από όσα συνέβησαν στη ζωή μου;", "πού αφιερώνω την περισσότερη ενέργεια;", "πώς θα γίνω πιο αποτελεσματική στη δουλειά μου;". Και τσουπ! Fun fact: ήταν το πρώτο πακέτο που παρέλαβα μόλις μπήκα στο νέο σπίτι, κάνοντας με να νιώσω πως είμαι σπίτι.

Γνώριζα ήδη πως η ευτυχία μας αποτελείται από μικρές στιγμές που μπορούμε να εκτιμήσουμε, από σωστές αποφάσεις που στο χέρι μας είναι να πάρουμε και από τα λάθη που μπορούμε να μετουσιώσουμε σε πολύτιμη γνώση για την μετέπειτα εμπειρία της ζωής μας. Τι αποκόμισα, όμως, μετά την ανάγνωση του βιβλίου όμως;

Όταν άνοιξα το κουτί, το εξώφυλλό του μου κίνησε την περιέργεια να δω γιατί "ήρθε η ώρα να ζήσω, όπως πραγματικά θέλω". Πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που με απλό, αλλά όχι και απλοϊκό τρόπο παραθέτει όσα πραγματικά μπορούν να συνθέσουν μία καλύτερη ζωή. Παρουσιάζονται ανοιχτά προσωπικές αποτυχίες και μικρές παροδικές καταστροφές του συγγραφέα, καθώς και το κέρδος που προέκυψε από αυτές. Δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο αυτοβελτίωσης που θα σου πει ότι "όλα θα πάνε καλά". Θα πάνε, αλλά θα σου πει πώς.

 

Ο συγγραφέας Φώτης Δρακόπουλος με πρακτικούς τρόπους και παραδείγματα παρουσιάζει μία πλήρη οπτική για το πώς κάποιος μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να βελτιώσει τη ζωή του σε όλο της το φάσμα. Μπορεί να βοηθήσει τους σύγχρονους ανθρώπους σε πολλά βασικά θέματα όπως είναι οι σωστές συνήθειες, οι καλές επιλογές, η αναβλητικότητα, η διαχείριση φόβων, η προσωπική ανάπτυξη, οι στόχοι και το όραμα.

Μέσα από αυτό το βιβλίο μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι σου για την αυτογνωσία και την ουσιαστική σχέση με τον Εαυτό Σου. Δίνει τροφή για σκέψη και η συλλογή των ασκήσεων που το βιβλίο εμπεριέχει, θα σου δείξει τον τρόπο και τα βήματα για να φέρεις την αλλαγή που επιθυμείς με καθημερινές εφαρμογές στη ζωή σου.

"Για να έχεις την ποιότητα ζωής που θέλεις, πρέπει να έχεις την ποιότητα των σκέψεων που θέλεις. Για να έχεις την ποιότητα των σκέψεων που θέλεις, θα πρέπει να προστατέψεις τον εγκέφαλο σου."

Σύμφωνα με τον οδηγό 1% καλύτερη ζωή - Γιατί δεν ζεις τη ζωή που θέλεις; ο άνθρωπος ορίζεται από τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο ζωής του.

"Τα γεγονότα και οι καταστάσεις δεν είναι η πραγματικότητα. Η ερμηνεία μας είναι η μόνη πραγματικότητα" σελ.60.

Αργότερα, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πώς μπορεί να γίνει δημιουργός της ζωής του. Στο βιβλίο διαχωρίζεται ο δημιουργός από το θύμα και με χρήσιμα εργαλεία βοηθάει τον αναγνώστη να αποφασίσει ποιον ρόλο θα αναλάβει τελικά στη ζωή του. Τέλος, ο συγγραφέας αφιερώνει ένα κεφάλαιο στο θυμό, ένα πολύτιμο κατά τη γνώμη μου κεφάλαιο το οποίο μου θύμισε αλήθειες που ήξερα και με έφερε αντιμέτωπη με διαπιστώσεις που ενδεχομένως απέφευγα.

"Έζησα μία ζωή γεμάτη καταστροφές, οι περισσότερες εκ των οποίων συνέβησαν μόνο στη φαντασία μου."
-Μαρκ Τουέιν

Τα επόμενα κεφάλαια μου προσέφεραν πολύτιμη γνώση. Όλα τα κεφάλαια αν και διαφορετικά μεταξύ τους, αλληλοσυνδέονταν και δένουν με αρμονία. Ποικιλία θεωριών, εύστοχα σχεδιαγράμματα, ουσιαστικές παρατηρήσεις, καθημερινά παραδείγματα. Η σημαντικότερη επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου κατά τη γνώμη μου είναι ότι αφενός, με έκανε να νιώσω ήρεμα και οικεία, διαπιστώνοντας πόσο ανθρώπινες και κοινές είναι ορισμένες ανησυχίες και αφετέρου, με κινητοποίησε να διαβάσω παρακάτω και να δω πώς μπορώ να αφομοιώσω και να εφαρμόσω όσα έχω μπροστά μου.

Βασικά μηνύματα Βιβλίου

  1. Η γνώση του Εαυτού μας είναι το μεγαλύτερο αγαθό.
  2. Τίποτα εξωτερικό δεν μπορεί να σε γεμίσει, αν μέσα σου δεν είσαι καλά.
  3. Λόγος για ό,τι δεν διδάχθηκε στο σχολείο. Όλα αυτά που αν ξέραμε θα κάναμε τη ζωή μας καλύτερη.
  4. Η δημιουργία ενός τρόπου ζωής και ενός τρόπου σκέψης.
  5. Πώς να βγούμε από τον προγραμματισμό μας και τις κεκτημένες ταχύτητες και να αποφασίσουμε να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό μας εαυτό.
  6. Πώς να βρούμε τον τρόπο ζωής που μας ταιριάζει.
  7. Πώς να αποφασίσουμε τι χαρακτήρα θέλουμε να έχουμε.
  8. Μια παρακίνηση να ξεκινήσουμε να ζούμε περισσότερο εναρμονισμένοι με το ποιοι είμαστε πραγματικά.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που ισορροπεί τη θεωρία με την πράξη αφήνοντας τελικά στον αναγνώστη μία ολοκληρωμένη εικόνα για όσα θίχτηκαν στο βιβλίο. Παρ'όλα αυτά διατηρείται ένα ευχάριστο κλίμα με ανάλαφρο ύφος, αν όσα πραγματεύεται είναι σημαντικά.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει την ζωή του.

  • Το βιβλίο «1% Καλύτερη Ζωή | Γιατί Δεν Ζεις τη Ζωή που Θέλεις» κυκλοφορεί από την 1η Οκτωβρίου 2021 σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Το βιβλίο είναι συνδεδεμένο με την online πλατφόρμα 1% (www.1percent.gr), η οποία έχει ως όραμα και αποστολή να γίνει η μεγαλύτερη online πλατφόρμα Self-Growth στην Ελλάδα. Ανακαλύψτε την και γίνετε μέρος αυτής της κοινότητας!
Regresar al blog