KELYFOS - Meet the brand

KELYFOS - Meet the brand

editor: Christiana Athanasiadou

About the brand

Kelyfos is the Greek word for the hard shell that encloses and protects the precious kernel of the pistachio nut. Our brand name reflects the way we at KELYFOS protect and nurture our pistachios.

Η ιστορία αρχίζει αρκετές δεκαετίες πριν. Αγάπη για την αρμονία με τη φύση και το φιστίκι οδήγησαν στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου ξηρού καρπού, που με μεράκι καταπιάνονταν οι παππούδες του Πάνου στις εκτάσεις τους στα Μέγαρα. Τότε, ήταν κυρίως μία παράπλευρη εργασία, που γινόταν με αφετηρία την αγάπη για το φιστίκι και την επαφή με τη φύση. Όπως σε όλα τα πράγματα που κάνουμε διαθέτοντας τους τον ελεύθερό μας χρόνο, βάζουμε μέσα αγάπη και πάθος, πώς, όμως, από εκεί φτάνουμε σε ένα άρτιο premium προϊόν;

Ο Πάνος ήταν εκεί και παρατηρούσε αυτήν την αγάπη, έπειτα από πολλά χρόνια αποφάσισε να αναλάβει ένα ρίσκο και να κάνει αλλαγή πλεύσης στη δική του διαδρομή. Εκεί ξανασυναντήθηκε με το παρελθόν και τη φύση.

Φωτογραφίες: Yannis Bourodimos, @jbouro

Έπειτα από πολλές δοκιμές στις συνταγές και ανάγκη για σύνδεση με την ουσία της φύσης, ο Πάνος αποφάσισε να αφοσιωθεί σε κάτι που οραματίστηκε, ένα brand που εμπνέεται από το φιστίκι και εστιάζει σ’αυτό. Ένα brand, που απευθύνεται στους λάτρεις του φιστικιού και θα μπορεί να αναδείξει την υπεροχή αυτού του προϊόντος και εκτός Ελλάδας, μπαίνοντας και αναβαθμίζοντας τη διατροφική καθημερινότητα όσων το επιλέγουν. Η ιδέα άρχισε να υπάρχει από το 2018, ενώ καθοριστική ήταν η επόμενη χρονιά.

"Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που ήταν πετυχημένη;", τον ρωτάω.
"Αυτή με το πιπέρι.", απαντά.

Πράγματι δοκιμάζοντας το αποτέλεσμα, αφενός σκέφτηκα πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο, αφετέρου αμέσως μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ και να φανταστώ πώς άραγε κάποιος έχει πετύχει ό,τι γεύομαι. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η καινοτομία σε καθετί μικρό ή μεγάλο! Κάτι που σου εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια!

    • Aυτό ήταν και ένα από τα πρώτα προϊόντα, λοιπόν!
    • Ναι, στόχος ήταν με τα πρώτα 2 προϊόντα να μοιραστώ αυτό που πιστεύω δίνει αγάπη και σεβασμό στη φύση και σ'αυτόν που το επιλεγεί μέσα από ένα συνδυασμό υγιεινής διατροφής και μεγίστης δυνατής γεύσης. Τέλος, μεταδίδει το μήνυμα πως από κάτι ίσως πεπερασμένο μπορεί να φτιαχτεί κάτι πολύ καινοτόμο.

      Εξ'αρχής το μήνυμα που το KELYFOS εκφράζει είναι να στρέφει την ματιά όχι στην ομορφιά, αλλα ουσία και την απλότητα. Αυτές είναι και 2 βασικές του αξίες. Ενώ, το κίνητρο βρίσκεται στη φροντίδα της φύσης και στον σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή.

      Συνεχίζοντας την κουβέντα με τον Πάνο καταλαβαίνω πως το μεράκι τον οδήγησε στη γνώση, την οποία και κατέκτησε. "Ο τρόπος που το φυστίκι μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή είναι κάτι που με ενδιέφερε και μέσα από το KELYFOS με ενδιαφέρει να το μοιραστώ με τους ανθρώπους που το συμμερίζονται."

      To be continued...

      STAY CONNECTED WITH KELYFOS

      Instagram: @kelyfos_pistachios

      Read more at: kelyfos-pistachios.com.

      Regresar al blog